Dissabte 12 de novembre a les 18h a l'Espai Ermengol dins del cicle 'Parlem de formatge' es realitzarà una degustació en clau de dona de la mà de tres formatgeres artesanes:
La Helena Guillén de la Formatgeria de Montmelús de la Cerdanya: A la Granja i Formatgeria de Montmelús a 1.600m fan formatge artesà del seu ramat de cabres que pastura per la vall de Montmelús, al municipi de Ger a la Cerdanya. Tenen una petita granja amb 60 cabres que sota el control d’un GPS pasturen lliurement per la finca sempre que el temps acompanyi. Elaboren formatges artesans amb consciència per l’entorn, pel benestar animal i per les sanes i justes relacions entre les persones.
La Judit Carreira de la Formatgeria de l'Abadessa de l'Alt Urgell: Formatges de l'Abadessa són una formatgeria situada al nucli medieval de La Seu d’Urgell, amb una producció molt limitada. Al número 45 del carrer dels Canonges hi ha la micro-formatgeria, el celler i la botiga. Elaboren formatges de vaca i de cabra fent servir llet de productors locals de ramats en pastura, essent el procés d’elaboració totalment manual.
La Sara Gutiérrez de la Formatgeria 30 cabres de la Cerdanya: Tenen un petit ramat de cabres que cuiden i pasturen, i que munyen per fer un formatge artesà amb la seva llet, un formatge fet amb la mateixa cura i detall amb la que tracten a les seves cabres.
Té un cost de 5€
Cal fer inscripció prèvia a: agenda.laseu.cat/parlemdeformatge2022/
Per a més informació: info@espaiermengol.cat