La sessió en clau de dona, emmarcada dins el 'Parlem de Formatge', anirà a càrrec d'Helena Guillén (Formatgeria de Montmelús), Judit Carreira (Formatgeria L’Abadessa) i Sara Gutiérrez (Formatgeria 30 Cabres) aquest pròxim dissabte 12 de novembre, a les sis de la tarda.
08-11-2022
Aquest pròxim dissabte 12 de novembre, a les sis de la tarda, a l'Espai Ermengol es realitzarà una degustació de formatges en clau de dona de la mà de tres formatgeres artesanes.
En aquesta sessió, que s’emmarca dins el cicle ‘Parlem de formatges’, hi prendran part Helena Guillén, de la Formatgeria de Montmelús (Ger de Cerdanya), Judit Carreira, de la Formatgeria L'Abadessa (la Seu d’Urgell) y Sara Gutiérrez, de la Formatgeria 30 Cabres (Cerdanya).
Les formatgeres
Helena Guillén,a la Granja i Formatgeria de Montmelús a 1.600 metres fan formatge artesà del seu ramat de cabres que pastura per la vall de Montmelús. Tenen una petita granja amb 60 cabres que sota el control d’un GPS pasturen lliurement per la finca sempre que el temps acompanyi, i elaboren formatges artesans amb consciència per l’entorn, pel benestar animal i per les sanes i justes relacions entre les persones.
Judit Carreira,de la Formatgeria de l'Abadessa,de la Seu d'Urgell, són una formatgeria situada al nucli medieval de la Seu d’Urgell, al bell mig del Pirineu, amb una producció molt limitada. Al número 45 del carrer dels Canonges hi tenen la micro-formatgeria, el celler i la botiga. Elaboren formatges de vaca i de cabra fent servir llet de productors locals de ramats en pastura, sent el procés d’elaboració totalment manual.
Sara Gutiérrez, de la Formatgeria 30 Cabres, de Cerdanya, tenen un petit ramat de cabres que cuiden i pasturen, i que munyen per fer un formatge artesà amb la seva llet, un formatge fet amb la mateixa cura i detall amb la que tracten les seves cabres.
Per participar en aquest tast guiat cal fer inscripció prèvia a: agenda.laseu.cat/
Per a més informació es pot enviar un correu a: info@espaiermengol.cat